Elektrische step met zadel

Levering binnen 3 dagen

GRATIS verzending

Vragen ? mail of bel

Wij staan direct klaar

6 maanden limited waranty

Ontdek de beste elektrische steps met zadel bij Zerosteps.nl

Ben je op zoek naar een elektrische step met zadel voor optimaal rijcomfort? In de webshop van Zerosteps.nl vind je een uitgebreid aanbod van de beste e-steps. Uiteraard zijn de snelste elektrische steps begrenst op 25 km per uur, zodat je hiermee legaal op de openbare weg kunt rijden. Op eigen circuit of terrein zijn hogere snelheden natuurlijk wel mogelijk. Benieuwd naar onze razendsnelle e-steps? Bekijk nu de webshop of vraag om persoonlijk advies van onze ervaren medewerkers.

elektrische step met zadel

Elektrische step met zadel


Als je regelmatig lange afstanden wilt rijden met je nieuwe elektrische step kun je overwegen om een elektrische step met zitje te kopen. Een elektrische zitstep voor volwassenen is een goed alternatief voor een bromfiets en heeft als grootste voordeel dat je kunt zitten tijdens het vervoer waardoor je voeten minder belast worden. Maar wat is nu het grote verschil tussen een bromfiets en een elektrische step met zitje en waar moet je op letten als je een elektrische step met zadel voor volwassenen koopt?

 

Verschil tussen een bromfiets en een elektrische zitstep


Een elektrische step met zadel lijkt heel erg op een zitscooter of een bromfiets maar toch zijn er enkele essentiële verschillen.

 • De actieradius van een snorscooter is vele malen groter dan die van een elektrische step met zadel;
 • Het gewicht van een elektrische zitstep ligt aanzienlijk lager dan het gewicht van een snorfiets;
 • Een A-merk snorfiets is een behoorlijk stuk duurder dan een elektrische step met zadel;
 • Een bromfiets kun je maar moeilijk mee nemen in het openbaar vervoer. Het zadel van een e-step kun je makkelijk losschroeven of inklappen. De step is eveneens opvouwbaar en zo makkelijk mee te nemen in de trein of de bus.

 

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische step met zadel?


Als je wilt overgaan tot het kopen van een elektrische zitscooter is het belangrijk om de elektrische step die je op het oog hebt te controleren op enkele factoren. Wij zetten graag enkele belangrijke aandachtspunten voor jou op een rijtje.

Het draaggewicht
Met het draaggewicht van een elektrische step bedoelen we het aantal kilo dat een elektrische step kan dragen. De meeste elektrische steps met zadel hebben een maximum draaggewicht van 100 kg. Een klein aantal modellen kan zelfs tot 120 kg dragen. Vooral als je meer dan gemiddeld weegt, houd je best rekening met het draaggewicht van de elektrische step die je op het oog hebt.

Het bereik van de accu
Het bereik van de elektrische step met zadel is een beslissende factor bij de aankoop van een e-step. Het bereik verschilt sterk van e-step tot e-step. Het minimale bereik van elektrische steps met zadel is 10 km, terwijl er ook elektrische zitscooters in de handel verkrijgbaar zijn met een actieradius van 110 km. De accu bepaalt de actieradius. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de accu het duurste onderdeel van een elektrische step is. Je kunt wel stellen dat hoe duurder de step is, hoe groter de actieradius is.

Motorvermogen
Hoe snel een elektrische step accelereert en de gewenste snelheid bereikt, wordt bepaald door het motorvermogen. Binnen de Europese Unie ligt de maximaal toegestane snelheid voor elektrische steps met zadel op 25 km per uur. Dit komt omdat een elektrische step meestal onder dezelfde wetgeving als de e-bikes valt. De aanduiding van het motorvermogen van elektrische steps is Watt. Kindersteps hebben meestal een motor van 150 Watt. Omdat een volwassene vaak een stuk zwaarder is dan een kind heeft een elektrische step voor senioren en volwassenen een hoger motorvermogen nodig. De meeste e-steps met zadel beschikken dan ook over een motorvermogen van 250 of 300 Watt.

De draagbaarheid en het gewicht
Wil je de step mee nemen in de trein of de bus? Dan is het belangrijk dat je de elektrische step gemakkelijk kunt opvouwen en optillen. Het gemiddelde gewicht van een elektrische step met zadel bedraagt 30 tot 50 kg. Natuurlijk zijn er uitschieters in de hoogte en in de laagte. Naast het gewicht is het belangrijk dat je een elektrische step met zadel ook kunt inklappen. Bij een elektrische step met zadel kun je het zadel losschroeven of inklappen en de step verder opvouwen. Zo kun je de elektrische zitscooter gemakkelijk optillen en meenemen in het openbaar vervoer.

De kwaliteit van de bouwconstructie
Als je een elektrische step koopt, wil je natuurlijk graag dat deze lange tijd meegaat. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. De kwaliteit van de bouwconstructie is dan ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aankoop van een e-step met zadel. Hoe solider het frame van de e-step is, hoe langer je genot zult hebben van je nieuwe vervoersmiddel.

 

Aan welke regels moet een elektrische step met zadel voor volwassenen voldoen om te rijden op de openbare weg?


Als je met je e-step met zadel op de openbare weg wilt rijden, moet je elektrische zitstep aan enkele voorwaarden voldoen:

 • De maximale snelheid die door de constructie wordt bepaald, mag niet boven 25 km per uur liggen en mag niet opgevoerd worden;
 • De elektrische step met zitje moet een Voertuig Identificatie Nummer (VIN) hebben dat in het chassis, het frame of een vergelijkbare constructie is ingeslagen;
 • De elektrische step heeft een verzekeringsplaatje;
 • De e-step mag niet langer dan 3 meter, niet hoger dan 2 meter en niet breder dan 75 centimeter zijn;
 • Het maximale gewicht van de e-step bedraagt 125 kg;
 • De accu is goedgekeurd volgens het VN/ECE-reglement nr. 136 en is stevig bevestigd;
 • De gashendel en de remmen van de elektrische step zijn goed zichtbaar, herkenbaar en gemakkelijk te bedienen;
 • De wielen bestaan uit luchtbanden;
 • De elektrische step met zadel heeft minstens twee goed werkende en onafhankelijke remsystemen, zodat elk wiel apart kan worden geremd;
 • De elektrische step beschikt over een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van maximaal 50 cm³ of de elektromotor met een maximaal vermogen van 4kW;
 • Er is verlichting aanwezig aan de voor- en de achterzijde, waarvan minimaal één remlicht en aan beide zijdes twee richtingaanwijzers;
 • De elektrische step heeft een hoorn met een vaste toonhoogte of een goed werkende bel;
 • De elektrische step beschikt over voldoende reflectoren.

 

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om te mogen rijden met een elektrische step met zitje?


Als bestuurder van een elektrische zitstep moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Dit is de minimumleeftijd waarop je je praktijkexamen kunt doen voor een bromfietsrijbewijs van categorie AM. Dit is nodig omdat je voor sommige e-steps een bromfietsrijbewijs nodig hebt. Daarnaast ben je verplicht om je elektrische step met zadel te verzekeren. De e-step moet voorzien zijn van zowel een Voertuig Identificatie Nummer als van een verzekeringsplaatje.

 

Koop je elektrische step met zadel bij Zerosteps


Zero Steps biedt je de snelste en krachtigste elektrische steps met zadel voor volwassenen. Weet je niet goed welke elektrische zitstep het beste bij jou past? Wij geven je graag advies op jouw maat en helpen je graag bij het kiezen van de elektrische step met zadel die aan al jouw eisen en wensen voldoet. Zoek je een lichtgewicht dat je makkelijk mee in het openbaar vervoer neemt of toch liever een sterke step met genoeg motorvermogen om je door de straten van je dorp te vervoeren? Wat je ook zoekt, bij Zero Steps vind je de ideale elektrische zitstep voor jou.

Al onze elektrische steps met zadel worden binnen drie dagen geleverd en dit zonder verzendkosten. Dankzij onze gelimiteerde garantie hoef je je de eerste zes maanden nergens druk om te maken. Loopt er toch een keertje iets fout? Dan kun je rekenen op onze uitmuntende service, wij staan altijd en direct voor je klaar.

Alwin van Zerosteps.nl

Online

Klarna - Betaal in 3 delen

Betaal in 3 renteloze delen om de kosten te spreiden.
0