Elektrische step accu

Onderhoud van de elektrische step accu: zo doe je dat!

Heb je net een nieuwe elektrische step gekocht? Dan is het onderhouden van de elektrische step accu ook belangrijk, want zo geniet je het langst van je aankoop. De levensduur wordt namelijk verlengd als er goed voor de batterij gezorgd is. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel.

Accu opladen voor het eerste gebruik

Ten eerste is het heel belangrijk om de batterij vóór het eerste gebruik volledig op te laden. Je moet dus nog even geduld hebben voordat je je eerste ritje op de e-step gaat maken. Op de lange termijn is dit veel beter voor de batterij en dus ook de levensduur van de e-step. Hoe lang het duurt voordat de batterij is opgeladen, verschilt. Sommige zijn in drie uur klaar, terwijl andere er tien uur over doen. Het staat in de productbeschrijving en gebruiksaanwijzing hoe lang het duurt voordat de elektrische step opgeladen is.

Bescherm je step tegen de regen

Rijd je met de elektrische step in Nederland, dan heb je geregeld te maken met regenachtig weer. De step kan echter niet goed tegen regen (en vocht in het algemeen), want dit is niet goed voor de batterij van de elektrische step. Sommige steps zijn wel waterbestendig, maar dan nog steeds is het niet goed om de step langdurig bloot te stellen aan water. Laat de elektrische step dus niet buiten staan in een regenbui. En heb je weleens dat de scooter start niet door kou? Hetzelfde geldt ook voor de elektrische step: de batterij houdt gewoon niet van kou, dus zet de step sowieso zoveel mogelijk binnen.

Laat de batterij niet te lang met rust

Zet je de elektrische step een tijdje aan de kant? Laad de batterij tussendoor toch even op door hem aan de oplader van de elektrische step te hangen, want dit is beter voor de batterijconditie. Het is sowieso beter om er een gewoonte van te maken om je elektrische step op te laden iedere keer nadat je hem gebruikt hebt. De snelheid van je elektrische step kan namelijk achteruit gaan wanneer de accu niet volledig opgeladen is. Ook als je de batterij te lang met rust laat, kan dit later voor problemen zorgen, bijvoorbeeld dat hij weer supersnel leeg raakt.

Altijd handig: extra batterij achter de hand

Bij normaal gebruik gaat een accu gemiddeld 1 tot 3 jaar mee. Als de batterij “op” is, dan kun je die in de meeste gevallen gewoon vervangen door een nieuwe. Bij Zero Steps verkopen we accu’s van diverse merken en modellen elektrische steps. Denk maar aan Ridd e step accu, Razor step accu, de batterij voor de Xiaomi m365 en nog meer. Altijd handig om een extra accu achter de hand te houden! Plaats je bij Zero Steps een bestelling, dan wordt deze binnen drie dagen gratis verzonden. Zo heb je altijd snel je accu in huis. En ben je nog op zoek naar een specifieke accu of heb je nog vragen over hoe je een Vesper step kan opdrijven? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Wij voorzien je van persoonlijk advies en helpen je graag om het maximale uit je elektrische step te halen!

Recente blogs

31-03-2022
Elektrische step accu
31-03-2022
Elektrische step actieradius
31-03-2022
Elektrische step opvoeren
31-03-2022
Elektrische step slot
31-03-2022
Elektrische step verzekeren
31-03-2022
Elektrische step met kenteken
31-03-2022
Hoeveel kost een elektrische step

Alwin van Zerosteps.nl

Online

0