Elektrische step actieradius

Het bereik of de actieradius van de elektrische step

Als je met de elektrische step gaat rijden, dan wil je natuurlijk niet dat de batterij leeg raakt halverwege de rit. Om dit soort onaangename verrassingen te voorkomen, is het van belang dat je het zogeheten bereik van de elektrische step ofwel de actieradius in de gaten hebt. Maar wat betekent actieradius en verschilt dit per elektrische step? Welke e-step heeft de grootste actieradius? Je leest het allemaal in deze blog!

Wat is een actieradius?

Wat betekent de actieradius nou eigenlijk, vraag je je misschien af. De actieradius geeft aan hoeveel kilometer er maximaal afgelegd kan worden met één volledig opgeladen accu of batterij. Met andere woorden wordt dit ook wel het bereik van de elektrische step genoemd. Als je een elektrische step gaat kopen, dan zie je dat de actieradius altijd in kilometers wordt aangegeven.

Hoe groot het bereik van de elektrische step is, hangt voornamelijk af van de batterijcapaciteit. Hoe groter deze capaciteit, des te groter het aantal kilometers dat je kunt afleggen op een volledig opgeladen batterij. Gemiddeld ligt de actieradius van een elektrische step tussen de 20 en 25 kilometer.

Tips om de elektrische step actieradius te maximaliseren

De fabrikant geeft bij de productiebeschrijving aan wat de actieradius van de elektrische step zou moeten zijn, maar deze wordt niet altijd gehaald. Het echte bereik hangt namelijk af van meerdere aspecten. Daarom geven we je hieronder een aantal tips om de actieradius van je elektrische step te maximaliseren.

Snelheid

Als je de hele tijd op de hoogste snelheid rijdt, dan wordt de actieradius minder. Daarom hebben sommige elektrische steps een eco-modus. Hiermee rijd je op een lagere snelheid, maar wel met een groter bereik.

Draaggewicht

Het gewicht heeft ook invloed op de actieradius van de elektrische step. We suggereren hier natuurlijk niet dat je moet afvallen, maar bijvoorbeeld een zware tas of met twee personen één op step zorgen er wel voor dat de actieradius wordt verkleind. Doe dit dan ook liever niet.

Bandenspanning

De bandenspanning heeft ook invloed op het bereik van de elektrische step. Als de banden (te) zacht zijn, dan kom je ook minder makkelijk vooruit. Dit merk je immers ook als je op een normale fiets met luchtbanden rijdt. De actieradius wordt dus ook verkort als je met zachte banden rijdt. Houdt daarom de bandenspanning van de elektrische step op peil door ze regelmatig op te pompen.

Extra batterij

Als je een elektrische step gaat kopen, dan krijg je er soms een extra accu bij. Deze kun je eventueel meenemen, waarmee de actieradius tijdens de rit wordt verdubbeld. Geen extra batterij? Bij Zero Steps kun je ook losse accu’s voor diverse merken en modellen elektrische steps bestellen!

Batterij onderhoud

Aanhakend op het vorige punt, moet je ook de accu goed onderhouden. Zo moet je de batterij van de elektrische step geheel volladen vóór je hier de eerste keer mee op pad gaat. Ook is een te koude omgeving slecht voor de batterij, dus zet de step zoveel mogelijk binnen. Sowieso niet buiten laten staan als het regent, want dan loop je kans dat er water bij de accu komt en dat is ook niet goed. Gebruik je de step een tijdje niet? Zorg dan dat de batterij tussendoor wel opgeladen blijft, want een lange inactiviteit van de e-step kan de conditie van de batterij verslechten. Daarnaast is het beter om de e-step altijd aan de oplader te hangen als je hem niet gebruikt. Zo heeft de step altijd een volle batterij (en een maximale actieradius) als je weer op pad gaat!

Welke elektrische steps hebben de grootste actieradius?

Nu je weet wat een actieradius is van een elektrische step, ben je vast en zeker benieuwd welke e-steps op dit moment het grootste bereik hebben. Daarom zetten we hieronder op een rijtje welke elektrische steps de grootste actieradius hebben!

Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus

De Kaabo Wolf Warrior X Pro Plus is de sterkste elektrische step van dit rijtje met een actieradius van wel 100 kilometer. Ook haalt hij een maximale snelheid van 60 km/uur, dus hij is zeker ook een van de snelste. De krachtige batterij en het stuur met een dubbele stuurpen zorgt voor extra stabiliteit tijdens de rit. Deze elektrische step is daarmee ook geschikt om off road te gaan.

Zero 8X

De Zero 8X elektrische step heeft een actieradius van 90 kilometer en een maximale snelheid van 55 km/uur. Hiermee is deze e-step ook een van de snelste die op dit moment verkrijgbaar is op de mark. De dubbele motor en sterke batterij zorgen er dus voor dat je lange standen op een volledig opgeladen batterij kunt maken.

Zero 10X

De Zero 10X is van dezelfde fabrikant als de 8X en de specificaties zijn vergelijkbaar met elkaar. De grootste verschillen zijn naast het uiterlijk ook de actieradius: deze is van de 10X 65 kilometer per uur en dus iets minder dan de 8X. Wel is de maximale snelheid van de 10X weer groter, deze is namelijk 65 km/uur.

Ninebot Kickscooter Max G30

De Ninebot Kickscooter Max G30 elektrische step heeft een actieradius van 65 kilometer en een maximale snelheid van 25 km/uur. Een stuk minder dan de bovengenoemde e-steps dus, maar deze Ninebot heeft dan wel weer een groot voordeel: hij is met een gewicht van 18 kg relatief licht en binnen enkele seconden in te klappen, dus makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Tenslotte de Kaabo Mantis 10 Pro Plus, met een actieradius van 64 kilometer en een maximale snelheid van 60 km/uur. Het bijzondere aan deze e-step is dat er een slimme batterij managementsysteem op zit. Deze houdt de status van de batterij in de gaten en stemt het verbruik af op de behoefte van de gebruiker. Zo is er een enkele en dubbele modus: de enkele modus zorgt voor een grotere actieradius, maar wel een lagere topsnelheid. De dubbele modus bereikt de maximale snelheid 60 km/uur, maar wel tegen een kleiner bereik.

Zelf elektrische steps met verschillende actieradius testen? Gratis proefrit bij Zero Steps!

Ben je van plan om een elektrische step te kopen, maar wil je eerst graag eerlijk advies en elektrische steps vergelijken met elkaar? Dan ben je bij Zero Steps aan het juiste adres! Wij hebben namelijk diverse merken e-steps op voorraad en kunnen je van gedegen uitleg en advies voorzien. We zijn gevestigd in Houten en bij ons op het terrein is het mogelijk om een gratis proefrit te doen op de e-step, voordat je tot een echte aankoop overgaat. Verder hebben we natuurlijk ook een webshop waar je de elektrische step direct kan bestellen. We verzenden het dan binnen drie dagen gratis. Daarnaast verkopen we ook diverse accessoires voor de e-step, waaronder extra accu’s, opladers, banden en nog veel meer. Neem dus gerust een kijkje op onze site en als je nog vragen hebt: onze klantenservice staat altijd voor je klaar!

Recente blogs

31-03-2022
Elektrische step accu
31-03-2022
Elektrische step actieradius
31-03-2022
Elektrische step opvoeren
31-03-2022
Elektrische step slot
31-03-2022
Elektrische step verzekeren
31-03-2022
Elektrische step met kenteken
31-03-2022
Hoeveel kost een elektrische step

Alwin van Zerosteps.nl

Online

0