Elektrische step Amsterdam

Levering binnen 3 dagen

GRATIS verzending

Vragen ? mail of bel

Wij staan direct klaar

6 maanden limited waranty

Met de elektrische step in Amsterdam

Steppen door Amsterdam is een geweldige manier om je voort te bewegen, zeker op zonnige dagen. Het is veel handiger dan een auto, sneller dan lopen en je bent niet afhankelijk van anderen (zoals het openbaar vervoer). Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid en moet je de scooter regels van 2019 in Amsterdam? En nog belangrijker is de vraag: hoe kom je aan zo’n step, kun je een elektrische step huren in Amsterdam of kun je toch maar beter een elektrische step kopen en overal mee naartoe nemen? De antwoorden op al deze vragen lees je hier!

Veilig de weg op: verkeersregels voor een elektrische step in Amsterdam

Om maar meteen met de deur in huis te vallen en de vraag te beantwoorden of je met een elektrische step in Amsterdam mag rijden: nee, in de meeste gevallen eigenlijk niet. Momenteel zijn de meeste elektrische steps zijn verboden in Amsterdam en de rest van Nederland, aangezien overal in ons land natuurlijk dezelfde verkeersregels gelden. Op dit moment zijn er slechts een paar elektrische steps goedgekeurd door de RDW om op de openbare weg te rijden. De elektrische steps met kenteken worden dan als een elektrische bromfiets aangezien en onder andere voorzien zijn van een zadel en zijspiegel. Met deze goedgekeurde e-steps mag je dus wel weer steppen door Amsterdam. Organisaties die steptours door Amsterdam organiseren, maken dan ook gebruik van deze door RDW goedgekeurde steps.

Wat gebeurt er als je toch met een verboden e-step door Amsterdam rijdt?


Voor de e-step gelden dezelfde regels als de scooter regels die sinds 2019 in Amsterdam en de rest van Nederland gelden. Als je wordt aangehouden door de politie voor het rijden van een illegale elektrische step, dan loop je kans dat je een boete van € 280 krijgt en dat je e-step in beslag genomen wordt. Dit is uiteraard niet leuk, dus als je een elektrische step gaat kopen, kun je het beste voor de zekerheid vragen aan de verkoper of fabrikant of de desbetreffende e-step wel legaal is om mee te steppen door Amsterdam.

Steppen door Amsterdam: waar kan dat?


Heb je een elektrische step door RDW goedgekeurd? Dan mag je gerust steppen door Amsterdam en valt je voertuig onder de categorie bijzondere bromfiets. Je hebt dan wel een rijbewijs AM nodig, want je volgt dezelfde verkeersregels voor snorfietsers (die met het blauwe kenteken). Dit betekent concreet dat je binnen de Amsterdamse ring op de autoweg moet rijden en een helm dient te dragen. Voor bepaalde gebieden geldt echter weer een uitzondering, want hier mag je zonder helm op het fietspad rijden. Op de website van gemeente Amsterdam kun je een kaart vinden waar deze gebieden zich bevinden. https://www.amsterdam.nl/snorfiets-rijbaan/kaart-snorfietsers/

Gaat er iets aan de e-step regelgeving veranderen in de toekomst?


De bovengenoemde situatieschets geldt momenteel, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit altijd zo blijft. De kans is namelijk groot dat versneld de e step legaal wordt in Amsterdam. Met oog op het milieu vindt de gemeente de vermindering van CO2-uitstoot in de binnenstad namelijk heel belangrijk. Elektrische steps zijn wat dat betreft een beter alternatief op benzine en diesel voertuigen. Daarnaast vinden veel mensen sinds de coronacrisis het openbaar vervoer niet altijd even fijn, dus is zo’n elektrische step die opvouwbaar is, een beter idee. Inmiddels is er een nieuwe beleidskader voor de e-step gepresenteerd en deze zal naar verwachting per 1-1-2023 gelden. In dit kader krijgt de elektrische step een nieuwe voertuigcategorie en gelden er eigen verkeersregels en eisen voor het voertuig.

Wil je alvast proeven hoe het is om te steppen door Amsterdam? Dan is een elektrische step huren in Amsterdam een goed idee! Er zijn meerdere instanties die steps verhuren en eventueel kun je er ook meteen een tour bij boeken. Liever meteen een elektrische step kopen, dan kun je bij Zero Steps terecht voor persoonlijk advies en een gratis proefritje!


 

 

Alwin van Zerosteps.nl

Online

0