Zerosteps Legale elektrische step kopen Veeley V5 - Easy-Ride | Zerosteps.nl - Elektrische steps

Legale elektrische step kopen

Je ziet ze steeds vaker in het verkeer: elektrische steps. De tweewielers zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: groot en klein, dik en dun, duur en goedkoop. Er is voor ieder wat wils en dat maakt het soms lastig om een keuze te maken. Bovendien is het ook nog maar de vraag of je überhaupt de elektrische step legaal is in 2023. De meeste elektrische steps zijn namelijk verboden in Nederland.

We vertellen je alles over hoe je een legale elektrische step kunt kopen. Je ontdekt aan welke eisen een elektrische step moet voldoen en we geven je inzicht in de modellen die wel de openbare weg op mogen, zoals de Veeley V5.

Aan welke eisen moet een elektrische step voldoen?

Elektrische steps vallen onder de categorie “Bijzondere bromfietsen”. De Rijksoverheid heeft hiervoor onderstaande eisen opgesteld.

Algemene regels voor gebruik legale elektrische step

Heb je een e-step die in Nederland de weg op mag of overweeg je om deze te kopen?

Dan moet je 16 jaar of ouder zijn en heb je geen rijbewijs, kenteken en helm nodig. Zorg ervoor dat je de e-step verzekert voor wettelijke aansprakelijkheid en kleef de sticker van de verzekeraar op de elektrische step.

Ga je met de step de weg op, gebruik dan het bromfietspad. Is er geen bromfietspad, dan moet je op de weg rijden. Houd rechts aan en rijd niet over de stoep.

1. De verplichte uitrusting van een legale elektrische step

Een legale elektrische step heeft een stuur, verzekeringsplaatje, voertuig-identificatienummer, verlichting en rode en witte/gele reflectoren nodig. Deze bepalingen staan in de Beleidsregel aanwijzing bijzondere bromfietsen.

2. Appen, bellen en naar muziek luisteren op een elektrische step

Als je op een elektrische step rijdt, geldt hetzelfde als tijdens het besturen van een auto: je mag geen elektronische apparaten, zoals een telefoon of muziekbox, vasthouden. Natuurlijk mag je wel handsfree bellen en muziek luisteren, mits dit geen gevaar in het verkeer veroorzaakt.

Sta je met je elektrische step stil? Dan mag je wel jouw telefoon en muziekbox vasthouden en gebruiken.

3. Niet rijden onder invloed van bepaalde middelen

Je mag niet op jouw elektrische step rijden onder invloed van alcohol, drugs en sommige medicijnen. Hierdoor kun je minder goed rijden en dit vergroot de kans op het veroorzaken van een ongeluk.

De regels in Nederland voor het besturen van een e-step

Nederland hanteert de regelgeving voor innovatieve voertuigen die zijn aangewezen als ‘’bijzondere bromfiets’’. Voor elektrische steps geldt dat de bestuurder minimaal 16 jaar oud moet zijn, de step verzekerd moet zijn en de bestuurder zich aan de maximumsnelheid van 25 km/u moet houden.

Welke elektrische step mag op de openbare weg? (RDW goedgekeurd)

De meeste elektrische steps zijn niet toegestaan op de openbare weg. Het RDW heeft een drietal steps aangewezen als bijzondere bromfiets. Onderstaande elektrische steps zijn legaal en mogen op de openbare weg.

1. Veeley V5

De Veeley V5 is een step met blauw kenteken en de eerste elektrische step die van het RDW de weg op mag. Het model bevat de nieuwste technologieën en leent zicht perfect voor toerisme, woon- werkverkeer of gewoon voor het plezier. De Veeley V5 is inklapbaar, heeft een accu die snel oplaadt, geïntegreerde verlichting, bluetooth muziek-streaming, cruise control en nog meer geweldige features. Al deze features maken de Veeley V5 een uniek model met futuristische uitstraling.

2. StapStep

De StapStep is een step met stepondersteuning. Hierdoor valt de step onder de categorie e-bike en hoeft deze niet gekeurd te worden. Je maakt om de 8 seconden een stepbeweging waarmee je de motor helpt. 

De StapStep is een geweldig alternatief om je van A naar B te verplaatsen. 

Als je met dit model met trapondersteuning de weg op gaat, dan gelden dezelfde regels als voor een elektrische fiets. Zo hoef je bijvoorbeeld geen rijbewijs te hebben. 

Voor het appen, bellen, muziek luisteren en het gebruik van bepaalde middelen gelden dezelfde regels als voor de legale elektrische step.

3. Trendiamo Country

De Trendiamo Country is een Italiaans e-step model. De step heft een zadel, voor- en achterlicht, kentekenhouder, spiegels en offroad banden, waardoor de step geschikt is voor verschillende doeleinden.

De step is opvouwbaar en kettingloos, wat dit model ideaal maakt om mee te nemen in het openbaar vervoer, jouw auto of op vakantie. Dit model heeft een grote accu waardoor het mogelijk is om ruim 50 kilometer afstand af te leggen. 

Heb je een illegale step, dan mag je deze alleen op eigen terrein gebruiken. Ga je toch de openbare weg op met je step, dan riskeer je een boete van 280 euro, kan de elektrische step in beslag worden genomen en is de bestuurder bij een ongeluk niet verzekerd, met alle financiële gevolgen van dien. 

Hoe wordt een elektrische step goedgekeurd?

De RDW is de onafhankelijke keuringsinstantie voor het beoordelen van elektrische steps op geschiktheid voor toegang tot de openbare weg. Je kunt als fabrikant en als particulier goedkeuring aanvragen.

Goedkeuring aanvragen als fabrikant

Fabrikanten kunnen hun elektrische steps laten goedkeuren. Tijdens de keuring wordt beoordeeld of de step aan de eisen van een bijzondere bromfiets voldoet. Dit kan zowel voor Nederland als voor heel Europa.

Goedkeuring aanvragen als particulier

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf een elektrische step te importeren uit het buitenland. Als deze nog niet gekeurd is in Nederland, dan moet je dit als particuliere koper doen. Goedkeuring aanvragen als particulier kost € 307. Houdt er rekening mee dat dit proces lang kan duren en je over de juiste documenten moet beschikken voordat je aanvraag überhaupt in behandeling wordt genomen. Dit hele proces neemt veel werk en tijd in beslag. Daarom kun je de aanvraag ter goedkeuring van elektrische steps het beste overlaten aan een fabrikant, importeur of distributeur. 

Wil je zeker weten dat jouw elektrische step gekeurd reeds gekeurd is? Shop dan bij Zerosteps.nl!

Beste legale e-step

De beste legale step kopen: De Veeley V5

De Veeley V5 is de beste legale elektrische step van dit moment. Het is een lichtgewicht en geschikt voor alle leeftijden. Een milieuvriendelijk vervoermiddel voor woon-werkverkeer en vrije tijd.

De Veeley V5 heeft een geruisloze 350 Watt elektromotor. Dit model heeft een topsnelheid van 25 kilometer per uur en is voorzien van een uitklapbaar en uitschuifbaar zadel. Dit zorgt voor extra comfort tijdens het rijden, maar alsnog kan de elektrische step makkelijk opgevouwen worden. Bovendien is de hoogte van het stuur verstelbaar. Je kunt extra lange ritten maken met de Veeley door de mogelijkheid om een extra accu aan te schaffen, waarmee je de maximale actieradius vergroot naar maar liefst 70 kilometer. De Veeley V5 is ook voorzien van een display, ingebouwde GPS tracker, bluetooth en een ingebouwde speaker. Met een smartphone kan via bluetooth de elektrische step gebruikt worden om muziek af te spelen en bovendien is het mogelijk om de statistieken te bekijken in de Veeley app.

De regels en wetten rondom elektrische steps wijzigen constant. De informatie op deze website is de meest recente. Natuurlijk kun je altijd eerst even de website van het RDW raadplegen.

Bovendien adviseren we je om een verzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat met een legale elektrische step. Dit kun je al doen voor een paar euro per maand.

Legale elektrische step kopen? Kom langs in onze showroom en maak een gratis proefrit. Op Zerosteps.nl ontdek je alle elektrische steps en onderdelen op één plek. Wij zijn echte e-step specialisten. Geen gezeur bij onderhoud of reparatie, wel zo fijn.

Jouw volgende legale step koop je in de webshop met de beste elektrische steps van Nederland!

Wil je meer informatie over onze producten? Neem contact met ons op via e-mail (info@zerosteps.nl) of telefoon (+31641674903). Wij staan je graag te woord.

Veelgestelde vragen

De Veeley V5, StapStep en Trendiamo Country zijn volgens het RDW legaal.

In Nederland ontvang je een boete van 410 euro en/of in beslagname van de step als deze niet onder ‘bijzondere bromfiets’ valt.

De maximale snelheid van een elektrische step mag niet hoger zijn dan 25 km per uur.

Je mag een e-step gebruiken als je 16 jaar of ouder bent. Hiervoor heb je geen rijbewijs, kenteken en helm nodig.

Alwin van Zerosteps.nl

Online

Klarna - Betaal in 3 delen

Betaal in 3 renteloze delen om de kosten te spreiden.
0